ZAŠTO SA AGENCIJOM ZA NEKRETNINE POTPISUJETE UGOVOR O POSREDOVANJU?

ZAŠTO SA AGENCIJOM ZA NEKRETNINE POTPISUJETE UGOVOR O POSREDOVANJU?

Prvi i najvažniji razlog zašto agencija insistira na potpisivanju Ugovora o posredovanju je slovo zakona. Zakonom o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, Član 15. , zakonodavac je izričito predvideo da je prvi i osnovni korak koji agencija mora da načini sa prodavcem ili kupcem upravo Ugovor o posredovanju. Dakle, ako Vam agencija ne da Ugovor na potpisivanje, ona krši Zakon, a to takođe može biti i na Vašu štetu, evo i zašto.

Ugovor o posredovanju Vas štiti od brojnih faktora koji su vezani za prodaju ili kupovinu Vaše nepokretnosti. Ugovorom se preciziraju obaveze Agencije prema Vama, a po Zakonu, Agencije su i osigurane od profesionalne odgovornosti, (iznos osiguranja je minimalno 15,000 eura, u dinarskoj protivvrednosti po jednom osiguranom slučaju, odnosno ukupno minimalno 45,000 eura u dinarskoj protivvrednosti za sve odštetne zahteve u jednoj godini) tako da u slučaju da Agencija ne ispuni svoje ugovorne obaveze, vi možete lako da naplatite novčani iznos u vidu nadoknade štete od osiguravajuće kuće kod koje je agencija osigurana.

Međutim, ako sa Agencijom ne potpišete Ugovor, nemate ni na osnovu čega da naplatite potencijalu štetu! Dakle, vas zapravo Ugovor štiti, Zakon je predvideo zaštitu kupca i prodavca u slučaju neispunjenja ugovornih obaveza od strane agencije!

jastuci smrtovnice osmrtnice

prodaja stanova pik smrtovnice avaz knjige cvijece blumen horoskop kalkulator online
2024. Sva prava zadržana. San Luni doo.
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.